Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч се срещна с малката Мис Планет 2022

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ  Ñе ÑÑеÑна Ñ Ð¼Ð°Ð»ÐºÐ°Ñа ÐÐ¸Ñ ÐÐ»Ð°Ð½ÐµÑ 2022

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се срещна на 9 август 2022 г. Александра Пеевска (8 г.), която неотдавна спечели две престижни международни награди в надпревара с участници от  цял свят.  Алекс е носителка на Гранд при на международния конкурс Little Miss & Mister Planet 2022. През март  т.г. тя спечели и титлата Little Miss Galaxy 2022 на едноименния международен конкурс.

Подробно за представянето виж ТУК.

Гостенката беше придружена от своята майка и  от дизайнера Мариета Славчева (модна къща „Перлита“). Малката красавица прояви учудваща компетентност за възрастта си, разказа за ремонта по ул. „Рязан“ в кв. „Младост“, за своите увлечения като риболов с татко, за създадените приятелства от конкурсите.

В лично послание до кмета, придружено с цветя, тя бе написала за своите приятни преживявания. В конкурса за титлата Little Miss Galaxy 2022 Алекс среща нови приятелки от РС Македония, Унгария, Южна Африка, Румъния и България. В конкурса за Little Miss Galaxy тя се запознава с деца от Грузия, Унгария, Армения, Украйна, Литва и България. Темата на конкурса „Планет“ тази година е  била „Децата за мир“ с акцент войната в Украйна. Затова Алекс дефилирала в бяла рокля и с бял гълъб, когото пуснала в небето като символ на чистота и мир.

Това са конкурси не само за моден дизайн, а за цялостно представяне и присъствие, обясни Мариета Славчева. Алекс грабва приз за най-добър национален костюм, а в тура на талантите е изпълнила танц, съчетаващ класически балет и фолклор.

Кметът благодари на момичето за това, че представя в добра светлина нашия град и й пожела още много успехи. Животът е себедоказване и трябва да свикнеш да се бориш, посъветва Корнелия Маринова. След това кметът подари на своята гостенка книжка за кораба „Радецки“ и протоколни подаръци, брандирани с логото на Община Ловеч.

През септември Алекс ще бъде специален гост на конкурса  „Малка и Мис и Мистър България“.

Община Ловеч, пресцентър

09.08.2022 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч