Общинска администрация Ловеч / Република България

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Кметът на Ловеч се срещна с ученически делегации от Гърция, България, Латвия, Италия, Франция и Испания

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се срещна на 16 май с шестте ученически делегации от Гърция (с училище координатор), България (ОУ „Проф. Д. Димов” – Ловеч), Латвия, Италия, Франция и Испания. Децата гостуват в люляковия град по проект по програма „Еразъм +“, наречен  „Teaching and Learning Through Photography Art” („Преподаване  и учение чрез художествена фотография”)

„Ние сме изключително щастливи, че сте тук, защото, първо, това е  девети проект на училището, второ - защото е адресиран към образователни потребности на децата, и трето - защото заедно с присъстващия тук зам.-кмет Венцислав Христов сме учители по професия и много добре знаем, че когато си взаимодействаме,  можем да намерим по- ефикасни пътища за образование в голямото семейство на ЕС“, каза кметът на Ловеч.

Директорът на ловешкото училище Любомир Христов съобщи, че Вержиния Христова, заедно с другите чуждестранни колеги, са наградени със Знак за качество на техния проект  от Звената за координация в Италия, Гърция и „Еразъм +“.

Всяка една от делегациите разказа за своите училища, а ръководителите получиха подаръци от кмета с филм за Ловеч и други рекламни материали. Понеже срещата се проведе в залата на Общинския съвет, децата с радост изпробваха как звучи камбанката, с която председателят обявява края на заседания.

Проектът използва фотографията в дейности на закрито и открито, като образователни методи. За целта повечето деца са снабдени с фотоапарати или таблети.

Ученето чрез снимки и ученето на открито са добре познати подходи, особено за ученици, които се сблъскват с предизвикателства на обучението. Тяхната необходимост и неизбежна ефективност при ученето е призната от литературата. ОУ „Проф. Д.Димов”  в Ловеч е домакин на тази поредна среща на партньорите в периода от 12 до 17 май 2019 г. като приема 45 души - учители и ученици.

Продължителността на проекта е  24 месеца – от 01.09.2018 до 31.08.2020 г.