Общинска администрация Ловеч / Република България

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Кметът на Ловеч се срещна с ученици от град Калиш, Полша

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се срещна днес, 15 март, с група ученици от град Калиш (Kalisz), Полша. Децата са гости на провеждащото се Национално състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки  на СУ с чуждоезиков профил (15 – 16 март).

Учениците Хелга, Камила, Шимон, Оля и Едита, заедно със своята учителка Агнешка за първи път се включват в това състезание и ще бъдат извън класацията.

„Гледаме на Вас като на символ на сближаването между нашите два града, тъй като сме подписали протокол за намерения за побратимяване с Калиш.  Разчитаме на Вас да сравните нивото на трудността на задачите тук и в Полша и догодина на участвате в самото състезание“, каза Корнелия Маринова.

Тя припомни важността на това състезание, което се провежда за 22 –ри път. То ще бъде открито на15 март, петък, от 18.00 ч.  в салона на Ловчанското читалище от заместник-министъра на образованието и науката инж. Таня Михайлова.

За гостите от Калиш е предвидена специална културна програма, а вечерта ще гледат  спектакъла „Звук и светлина“ на Ловешката средновековна крепост.