Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч се включи в празника на село Деветаки

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ñе вклÑÑи в пÑазника на Ñело ÐевеÑаки

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се включи на 23 юли 2022 г.  в празника на село Деветаки, който е свързан със скорошния църковен празник на Свети Илия. Местният храм "Свети Пророк Илия"  е един от най-старите в общината, отворил е врати преди 154 години, през 1868 г.

„Деветаки днес живее един динамичен живот, виждаме, че се купуват къщи и привличате нови интересни хора“, каза Корнелия Маринова.  Тя съобщи, че още 21 000 лв. са предвидени за текущ ремонт на улиците, че вече има видеонаблюдение в селището, изграден е детски кът, реализирани успешно са и други обекти по различни  проекти.

„Имате дейни хора и напълно закономерно днешният празник е съвместно дело на кметското наместничество и читалището. Пожелавам успехи в предстоящите инициативи, може винаги да разчитате на Община Ловеч“, подчерта кметът.  

Поздравления към множеството поднесоха и Диана Василева - кметски наместник на село Деветаки, както и Детелина Карапетрова, председател на читалището. НЧ „Зора - 1897 г.“ е сред  дългогодишните читалища  в общината, тази година навършва 125 години дейност.

За празника оригинална изложба от живописни платна бе подредила Евдокия Попова. В програмата се включи и певческата група на читалището в село Дойренци с ръководител Мишо Радев. Имаше много гости и от съседните села.  

Въпреки високите летни температури мнозина се хванаха на хорото, включително и Корнелия Маринова.  След това тя успя да поговори с много от присъстващите на тържеството, сред тях беше и младият Тодор Панчев  от Силистра. Той  наскоро е регистрирал сдружение с нестопанска цел в селото и ще работи заедно с общината за благоустрояване на мястото.

През август той ще дойде в общината с други млади хора и ще обсъдим подробностите, съобщи  кметът на Община Ловеч.                      

 

Община Ловеч, пресцентър

23.07.2022 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч