Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч сред жителите на Александрово по повод Димитровден

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÑÑед жиÑелиÑе на ÐлекÑандÑово по повод ÐимиÑÑовден

Най-сърдечно Ви поздравявам по повод традиционния празник на Александрово. С тези думи кметът Корнелия Маринова се обърна към събралите се жители на площада на ловешкото село, които на 26 октомври отбелязват Димитровден като свой празник.

„Александрово е не само едно от големите наши села, но и сред най-старите  - на повече от 500 години. През тези векове Вие пазите свято своята култура. За съхраняването на селището с неговите традиции голяма роля има Вашата църква "Свети Великомъченик Димитър". Днес е нейният празник и ние й отдаваме почит. Пожелавам Ви да бъдете здрави, силни, Вие и Вашите семейства“, каза Корнелия Маринова.

Тя връчи на кмета на селото Красимир Кръстев поздравителен адрес и голяма кошница живи цветя, за да се множи красотата на това място. От своя страна Красимир Кръстев благодари поименно на всички от инициативния комитет и на бизнесмените, които са помогнали за провеждането на празника.

В програмата взеха участие Общинският духов оркестър с ръководител Тотко Рогашки, танцьорите от ТФ „Балкански огън“ и други.

В навечерието на Деня на будителите 1 ноември кметът Корнелия Маринова обяви връчване на плакет „С най-добри пожелания“ на  Мария Гатева Христова (80 г.), която след пенсионирането си е създала певчески състав  „Настроение“ към местното читалище. Благодарение на активната й дейност съставът печели много призови места, медали и отличия. Плакетът бе връчен чрез кмета на Александрово, който ще го предаде на самодейката.

Тържеството в Александрово започна сутринта с тържествена литургия и раздаване на курбан. Завърши с кръшни хора на площада, сред играещите се се хвана и кметът Корнелия Маринова. След това гостът обърна внимание на повечето от присъстващите, като проведе индивидуални разговори.

  Община Ловеч, пресцентър

26.10.2022 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч