Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч участва в празника на читалището в село Брестово

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÑÑаÑÑва в пÑазника на ÑиÑалиÑеÑо в Ñело ÐÑеÑÑово

Кметът на Община Ловеч Страцимир Петков участва на 18 ноември 2023 г. в големия празник по повод отбелязването на 114-годишнината от основаването на Народно читалище „Пробуда – 1909 г.“ в с. Брестово. „За мен е чест да ви поздравя за този празник. Аз съм дълбоко признателен, че поддържате традициите със самодейните си състави и изпълнители“, каза кметът на Ловеч. Той връчи на  секретаря на читалището Мая Миленкова – Ганчева и на председателя Моника Найденова, поздравителен адрес, цветя и книги. Сред гостите на празника бе и областният управител Виктор Стойчев.

В пъстрата програма участваха местните самодейци, групата за автентичен фолклор "Тарамбера" към НЧ „Хлевенец-1919 г.“ в с. Хлевене, както и фолклорната група „Ловешки ритми“ от НЧ "Бяла Анаста-2016" гр. Ловеч. Изпълнители от местното читалището представиха драматизация по хумористични разкази, сред които бе и „Не съм от тях" по Чудомир. Имаше още фолклорни певци и изпълнения  на китара.

По време на своето посещение кметът на Ловеч Страцимир Петков посети и читалищната библиотека и се запозна с нейната дейност.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител