Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети дома за стари хора във Върбовка

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова поÑеÑи дома за ÑÑаÑи ÑоÑа вÑв ÐÑÑбовка

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети в събота Дом за стари хора във Върбовка по повод Деня на възрастните хора  - 1 октомври. Днешният ден не трябва да ви натъжава,  а трябва да го приемете като ден на уважение, защото не сме виновни за всички проблеми на този свят, обърна се тя към тях.

Корнелия Маринова получи букет от името на всички възрастни хора в знак на признателност и благодарност  за нейното посещение. Тя цитира една мисъл на Оскар Уайлд: „Душата се ражда стара, а постепенно се подмладява. Това е комичната страна на живота. Тялото се ражда младо и постепенно остарява. Това е трагичната страна на живота.”

За обитателите бе организирана почерпка, осигурени от общината. Кметът Корнелия Маринова премина през повечето стаи в дома, поговори с обитателите  и се запозна с проблемите им. После обеща, че ще дойде отново преди коледните празници.

Припомняме, че в началото на миналия месец троянската фирма „Калинел” дари ново спално бельо за двата дома – във Върбовка и в село Сливек.

Капацитетът на този  старческия дом е 30 души. Персоналът полага непрекъснати целодневни грижи, които включват медицинско, административно и социално обслужване на възрастни хора. Щатният персонал се състои от 13 човека

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч