Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави огнеборците по случай професионалния им празник

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова поздÑави огнебоÑÑиÑе по ÑлÑÑай пÑоÑеÑÐ¸Ð¾Ð½Ð°Ð»Ð½Ð¸Ñ Ð¸Ð¼ пÑазник

На 13 септември 2021 г. на специално тържество Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави огнеборците по случай професионалния им празник. С това се постави началото на седмицата на пожарната безопасност (13 – 17 септември), а така също бе отбелязан и Професионалният празник на пожарникаря, който е на 14 септември.

„Този празник е израз на нашата признателност към вас, избрали и упражняващи тази храбра и хуманна професия, без която съвременното общество не може.  Радвам се, че заедно работим успешно и по превенцията, и с подрастващите, и с общи партньори. Бъдете все така всеотдайни и смели. Пожелавам на Вас и на Вашите семейства здраве и много успехи, постоянство, сили и енергия! Нека заедно да бъдем гаранция за сигурността, защитата и спокойствието на гражданите!“

След това Ловчанският митрополит Гавриил в съслужение с отец Кънчо Кабадийски отслужи водосвет за здраве и поръси със светена вода всички присъстващи.  На празника присъстваха областният управител инж. Светослав Славчев и подполковник Теодоси Томанов – началник на Военно формирование 24480 – Ловеч.

По повод празника бяха присъдени 21 специални отличия. Със Заповед на Министъра на вътрешните работи с „ПОЧЕТЕН МЕДАЛ“ на МВР бе награден Петър Недялков – командир на екип в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч, а останалите отличени получиха “ПИСМЕНА ПОХВАЛА” от ръководството на МВР и директора на РД ПБЗН – Ловеч.

 

Община Ловеч, пресцентър

13.09.2021 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж