Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави жителите на Баховица

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова поздÑави жиÑелиÑе на ÐаÑовиÑа

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравителен адрес до жителите на село Баховица по повод традиционния народен празник на селото. В адреса се казва:

„По традиция в края на август вие се събирате в местността Бърнин дол, за да отбележите една светла историческа дата – краят на тридневната битка за освобождението на Ловеч, чийто последни изстрели са ехтели по тези места. Тази година всички отбелязваме тържествено 139 години от освобождението на Ловеч от турско иго и установяване на местна власт. Радваме се, че празникът привлича самодейни състави и става истинско народно веселие. Ръководството на Община Ловеч и в бъдеще ще подкрепя подобни инициативи, защото те са много български, защото възпитават в патриотизъм и уважение към героите и историческите събития.“

В петък Корнелия Маринова присъства лично на двучасовия празничен концерт в местното читалище „Напредък – 1920 г.“ Сред гостите бяха и заместник-кметът Ивелина Радевска и други представители на Община Ловеч. Програмата бе съставена от самодейни колективи при НЧ „Напредък – 1920 г.“. и участници от НЧ „Бяла Анаста – 2016“ – Ловеч. Много овации обраха изпълненията и на най-малките самодейци на читалището от детската танцова школа.

В събота тържествените прояви продължиха в местността Бърнин дол, където присъства заместник-кметът на Община Ловеч Ивелина Радевска. Тя поздрави събралото се множество и припомни как жителите на Баховица с доброволен труд и общи средства са успели да облагородят местността и да я направят привлекателно място за местните хора и за гостите на селото. Празникът продължи с раздаване на курбан чорба и буйно народно хоро.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч