Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Община Ловеч се включи в големия празник на село Деветаки

ÐмеÑÑÑ  на ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ñе вклÑÑи в  Ð³Ð¾Ð»ÐµÐ¼Ð¸Ñ Ð¿Ñазник на Ñело ÐевеÑаки

Кметът  на Община Ловеч  Корнелия Маринова  беше част от  големия празник на село Деветаки, който е вдъхновен от църковния празник на пророк Свети Илия.  Илинденският събор се проведе на 22 юли 2023 г. и събра жители и гости от близо и далече.  Тук се намира  един от най-старите в храмове в епархията на името на пророка.

Кметът на Ловеч поздрави празнуващите и припомни, че името Илия значи крепост и Свети Илия наистина се явява крепост, твърдина на вярата.   

Празникът е възроден преди осем години, но той носи енергия от много по-рано. Организаторите получиха поздравления за празничната аранжировка на центъра на селото. От своя страна те изказаха огромната си  благодарност към Община Ловеч и лично към Корнелия Маринова за успешно реализираните проекти и обновяването на  двата парка.                           

В богатата художествена програма участваха местната вокална група и гости от селата Умаревци, Йоглав и Дойренци. В програмата на събора е предвидена и арт работилница. Сред гостите бяха и кметските наместници от съседните села.

Деветаки се гордее с новите си жители - имат три семейства от Англия. Тук е придобил къща и известният актьор от екрана  Атанас Бончев - Наката от предаването „Аламинут“. Той предвижда  срещи в община Ловеч с любители на киното по повод предстоящ  нов сериал.

Община Ловеч, пресцентър

 22. 07. 2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч