Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Община Ловеч участва в тържествата по повод 20 години НВУ “Васил Левски“ във Велико Търново

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÑÑаÑÑва в ÑÑÑжеÑÑваÑа по повод 20 години  ÐÐУ âÐаÑил ÐевÑкиâ вÑв Ðелико ТÑÑново

Кметът на Община Ловеч  Корнелия  Маринова взе участие на 14 юни 2022 г. в тържествата по повод 20 години от създаването  на Националния военен университет (НВУ) “Васил Левски“ във Велико Търново. Тя връчи  на началника на висшето училище бригаден генерал Иван Маламов почетен плакет и поздравителен адрес с пожелания. В документа се казва:

„Празникът идва в една година, през която между Вашия университет и нашата община се създадоха плодотворни контакти и се набелязаха съвместни инициативи. За нас това сътрудничество е особено важно в светлината на все по-нарастващата роля на българското войнство в обществото. Разчитаме на тясно сътрудничество във връзка с кризата, породена от близката война в Украйна и свързаните с нея усложнения. Особено е ценно Вашето сътрудничество при управление на кризи, осигуряване на  обществен ред и сигурност. Нашето рамково споразумение за сътрудничество, което подписахме тази година, предвижда дейности за по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студентите на НВУ „В. Левски“. Обществото е благодарно за Вашия професионализъм, за бойната и научна подготовка, за Вашия самоотвержен труд! Бъдете достойни наследници и носители на българската бойна слава за защита на националния ни суверенитет и световния мир!“

Община Ловеч приветства предстоящата годишна университетска научна конференция по повод 20 години от НВУ, която ще се проведе от 30 юни до 1 юли 2022 г. във Велико Търново. Под мотото „История, традиции, бъдеще“ конференцията ще постави във фокуса на научната общност  ролята на военния университет.

Кметът Корнелия Маринова поднесе цветя пред паметника на възпитаниците, редом с нея бе проф. д-р инж. Илия Железаров, ректор на Техническия университет в Габрово.

Сред официалните лица във Велико Търново бяха министър-председателят  Кирил Петков, кметът Даниел Панов, заместник-началникът на отбраната Цанко Стойков,  Великотърновският митрополит Григорий, министърът на образованието Николай Денков, депутати, представители на институции и партньорски организации на университета.

НВУ “Васил Левски“ е важна част от българската история,  той продължава традициите на първото военно училище в България, създадено след Освобождението преди 144 години. Днес е модерен университет с множество специалности, които подготвят специалисти за служба на родината.

Община Ловеч, пресцентър

14.06.2022 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч