Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът награди бронзовия медалист от европейското първенство по борба за кадети Радостин Василев

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð°Ð³Ñади бÑÐ¾Ð½Ð·Ð¾Ð²Ð¸Ñ Ð¼ÐµÐ´Ð°Ð»Ð¸ÑÑ Ð¾Ñ ÐµÐ²ÑопейÑкоÑо пÑÑвенÑÑво по боÑба за кадеÑи РадоÑÑин ÐаÑилев

Радостин Василев, бронзов медалист от европейското първенство по борба за кадети, проведено миналия месец в Сърбия, прие днес кметът Страцимир Петков. Той го награди за високите спортни постижения и за издигане престижа на Ловеч, като му пожела спортно дълголетие и много нови успехи. 

Това е вторият медал на Ради от европейско първенство, той спечели отличието си след тежка аркада, получена още на втората среща. Състезава се в категория до 92 кг.

Радостин е роден в Ловеч на 17 юни 2007 г., тук започва и първите тренировки по борба класически стил при Хинко Нешев още като първокласник. Печели медали от градски първенства и вътрешни турнири. Следва и първият медал от републиканско първенство за деца – трето място, през 2018 г. През 2019 г. завоюва и първа републиканска титла на отборния шампионат. Същата година се мести в София в школата на ЦСКА.

Той е девет пъти републикански шампион на България в различни възрастови групи – деца, момчета и кадети. Първи места има и от състезания в Гърция, Холандия, Румъния, Франция. През 2022 г. печели първия си медал от европейско първенство - за момчета в Хърватска, бронзов. Същата година се окичва и със среброто на Балканиадата.

Сега му предстои участие на световното първенство за кадети – през август в Йордания. Преди това ще бъде на лагер с школата на ЦСКА, а преди олимпиадата и на лагер с мъжете, където е поканен като партньор.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч