Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Коледната елха в Ловеч светна празнично, събитието за първи път е на пл.„Тодор Кирков“

ÐоледнаÑа елÑа в ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÑвеÑна пÑазниÑно, ÑÑбиÑиеÑо за пÑÑви пÑÑ Ðµ на пл.âÐ¢Ð¾Ð´Ð¾Ñ ÐиÑковâ

Коледната елха в Ловеч светна празнично на 7 декември, четвъртък, като събитието за първи път се състоя на пл. „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“ поради ремонта на центъра. Кулминацията настъпи с обратното броене на събралото се множество пред откритата сцена, както и с пищна заря. В церемонията взеха участие кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметовете Даниел Колев и  Венцислав Христов.

„Спомням си, че точно преди една година този площад обявих, че през 2017 година започваме големия процес на реновация на нашия град. И сега обещавам, че догодина по това време градът ще изглежда по-различен и по-хубав“, посочи в своето празнично слово кметът, който беше и домакин на празника. После Корнелия Маринова  припомни, че най-добрият от всички подаръци около всяка коледна елха са щастливите хора, обичта и любовта, затова пожела на всички весели коледни празници.

За празничния конкурс ученици от 1 до 4 клас саморъчно бяха изработили украса за елхи, които бяха изложени пред сцената. Наградата за най-добра коледна премяна спечели елхата на децата от ОУ „Димитър Димов“. Те бяха наградени от кмета Корнелия Маринова, а асистенти бяха Кралицата на Ловеч за 2017 г. Габриела Крекманова и лицето на Община Ловеч – Стефани Аргирова. Габи и Стефи  асистираха и при награждаването на останалите участници.

В програмата участваха още Общинският духов оркестър с диригент Тотко Рогашки,  балет „Ралица“, вокална група от ОУ „Христо Никифоров“, младежки танцов състав „Ловеч“ при Център за подкрепа  на личностното развитие – Общински детски комплекс и други. Празникът завърши с кръшно народно хора на площада.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч