Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Корнелия Маринова: Изключително полезен бе разговорът в Луковит на младите хора с еврокомисаря Мария Габриел и министър Красимир Вълчев

ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова: ÐзклÑÑиÑелно полезен бе ÑазговоÑÑÑ Ð² ÐÑÐºÐ¾Ð²Ð¸Ñ Ð½Ð° младиÑе ÑоÑа Ñ ÐµÐ²ÑокомиÑаÑÑ ÐаÑÐ¸Ñ ÐабÑиел и миниÑÑÑÑ  ÐÑаÑÐ¸Ð¼Ð¸Ñ ÐÑлÑев

Изключително полезна среща-разговор между младото поколение и водещите личности в дигитализацията и образованието, така кметът на Ловеч Корнелия Маринова коментира първия в България граждански диалог за „Дигиталното бъдеще на Европа“, провел се в Луковит на 25 март.
„Чухме гласа на младите хора, чухме от еврокомисаря Мария Габриел какви предизвикателства ни очакват, както и какво ще става в образованието според министър  Красимир Вълчев. С моите колеги-кметове изразяваме готовността да отговорим на тези предизвикателства и задачи. Ясно се подчерта, че учителят е най-важното звено на образованието и както и да дигитализираме процеса, на практика човекът е незаменим“, обобщи кметът на Ловеч.
По време на събитието областният управител Георги Терзийски обяви откриването на две пилотни школи на „Телерик Академия“ – в Ловеч и Луковит.
В събитието в хотел „Дипломат плаза“ участваха още депутатът Калин Василев, кметове от областта, директори на училища. В началото бяха наградени ученици от страната, станали победители от Националното състезание по математика.

Повечето въпроси на присъстващите бяха зададени по телефоните чрез онлайн приложението slido, имаше и запитвания по микрофон. Интересите на младите бяха изключително широки – от нивото на цифрови умения на младите до фалшивите новини, от  битовите условия в училищата до дигитализацията на учебниците. Модератор на разговора бе журналистът Евгения Атанасова, дългогодишен служител в БНТ.

.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч