Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Легендите Любо Ганев и Евгени Иванов дадоха старт в Ловеч на проекта „С волейбол на училище“

ÐегендиÑе ÐÑбо Ðанев и Ðвгени Ðванов дадоÑа ÑÑаÑÑ Ð² ÐÐ¾Ð²ÐµÑ  на пÑоекÑа âС волейбол на ÑÑилиÑеâ

Волейболните легенди Любомир Ганев и Евгени Иванов дадоха старт на проекта „С волейбол на училище“, който се реализира от Българската федерация по волейбол с подкрепа от Европейската конфедерация по волейбол. Това стана на празника на спортните клубове в Ловеч на 25 май 2023 г. на площад „Екзарх Йосиф I“ пред общината.

Изявата се организира за втора поредна година. Събитието бе посветено на местните спортисти по повод Деня на българския спорт - 17 май. В него участваха единадесет спортни клуба. Това са Волейболен клуб „Осъм", Спортен клуб Борба – Ловеч, Шахматен клуб Ловеч, Клуб по тенис на маса, СК по джудо и джу-джицу „Вароша", Модел-клуб Ловеч, Клуб по акробатичен рокендрол „Роксмайл", ХК Ловеч 98, ХК Осъм, Спортен клуб по чирлидинг и  Спортен карате клуб „Сенши до - Ловеч".  Поради дъждовното време демонстрации направиха само част от тях. 

Проявата откриха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, председателят на Комисията по детско-юношески волейбол към федерацията Евгени Иванов и заместник-кметът Венцислав Христов. Високият Любо Ганев разказа как като ученик в училище са имали само една топка. Той подари на партньора по програмата ОУ „Васил Левски“ материални пособия и топки. „Целта ни е да покажем как играенето на волейбол може да върви ръка за ръка с обучението. Ще направим така, че повече деца да се докоснат до тази прекрасна игра и да играят с хубави топки поне до 40-годишна възраст“, каза Любо Ганев.

На финала заместник-кметът Венцислав Христов връчи  кристал  с герба на общината  на Йордан Василев за популяризирането на волейбола в Ловеч. Всички ръководители на спортни клубове получиха награди, осигурени от Община Ловеч. В програмата участваше и Общинският духов оркестър и мажоретен състав – Ловеч, с ръководител Тотко Рогашки. Водещ беше журналистът Никола Колев.

По-рано през деня кметът Корнелия Маринова обсъди с гостите бъдещи спортни прояви в Ловеч.

Община Ловеч, пресцентър
25.05.2023 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител