Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

„Литературен салон „Мостове 2016“ започна със среща с писателя Георги Мишев

âÐиÑеÑаÑÑÑен Ñалон âÐоÑÑове 2016â запоÑна ÑÑÑ ÑÑеÑа Ñ Ð¿Ð¸ÑаÑÐµÐ»Ñ ÐеоÑги ÐиÑев

Снощи стартира „Литературен салон „Мостове 2016“, като събра писатели, преподаватели и издатели в Клуба на дейците на културата.  Откриването направиха писателят Банко П. Банков и Светлозар Желев – директор на Националния център за книгата към НДК, които подчертаха важността на събитието за Ловеч и за всички пишещи хора.

Първата среща бе с известния писател-земляк  Георги Мишев, който представи книгата си „Мир на страха ни”. В този мемоар големият белетрист и сценарист припомня времето, прекарано в родния Йоглав, като посвещава страници на дома и родителите. Описва и годините, прекарани в Ловеч, както и първите си стъпки в литературата и киното. За госта и неговото творчество говори поетът Марин Колев.

Сред гостите беше и председателят на Общинския съвет в Ловеч  Петър Цолов, чийто баща е бил приятел с писателя. Самият Петър Цолов е описан в книгата с епизод, когато е бил студент в столицата.

Поздравления към литературния форум поднесе заместник-областният управител Георги Терзийски, а от Община Ловеч бяха поднесени цветя и набор от всички издадени алманаси. Клубът на дейците на културата буквално се пръскаше по шевовете от хора, които дойдоха да уважат писателя Георги Мишев.

Сред тях бяха още началникът на РУО Еленко Начев, професор Банко П. Банков, приятели и любители на добрата литература.  Събитието е организирано със съдействието на Община Ловеч и КДК.

Литературният салон продължава с многобройни събития до 2 октомври, неделя.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч