Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Ловеч отбеляза Деня на независимостта със спектакъла "Духът на България"

ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¾ÑбелÑза ÐÐµÐ½Ñ Ð½Ð° незавиÑимоÑÑÑа ÑÑÑ ÑпекÑакÑла "ÐÑÑÑÑ Ð½Ð° ÐÑлгаÑиÑ"

Ловеч отбеляза Деня на независимостта –22 септември със спектакъла под надслов "Духът на България" на известния ансамбъл “Българе”. Събитието се състоя на 22 септември вечерта в салона на Драматичния театър при спазване на санитарните ограничения.

Спектакълът пресъздава епизоди от родната история от Паисий до княз Батенберг чрез танц, музика и стих. Публиката многократно прекъсваше представлението с бурни аплодисменти, особено на песни като "Ако умра, ил загина" и „Яне ле, бело гърло“.

Кошница с цветя и поздравителен адрес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова бяха поднесени на финала. Адресът бе до Христо Димитров, ръководител и продуцент на ансамбъл “Българе”, който по основателни причини не дойде в Ловеч. В прочетения от сцената текст се казва:

„Позволете най-сърдечно да Ви поздравя от мое име и от името на ръководството на Община Ловеч по пoвoд Вашия концерт под надслов "Духът на България". Той се случва точно в Деня на независимостта, за да ни напомни, че истинското изкуство винаги е независимо и свободно. Всички ние като зрителите имаме щастието тази вечер да се да се докоснем до това тържество на звуци, костюми и хореография, до богатството на родния фолклор.“

Събитието бе посетено и от заместник-кмета на Община Ловеч Венцислав Христов.

 

Община Ловеч, пресцентър

23.09.2021 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж