Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Ловеч ще е домакин на Националното състезание по химия и опазване на околната среда на 20 -22 април

ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ñе е домакин на ÐаÑионалноÑо ÑÑÑÑезание по ÑÐ¸Ð¼Ð¸Ñ Ð¸ опазване на околнаÑа ÑÑеда на 20 -22 апÑил

Националното състезание по химия и опазване на околната среда ще се проведе в Ловеч в периода 20 - 22 април 2018 г., съобщи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Състезанието е в съответствие със Заповед № РД 09-5411 от 12.10.2017 г. на министъра на образованието и науката. Състезанието ще се проведе в сградата на ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“.

Националното състезание по химия и опазване на околната среда предоставя възможност за изява на ученици със задълбочени знания и придобити умения и компетентности в областта на химията и опазването на околната среда.  Освен това осигурява условия за проверка и оценка на постиженията на учениците и формиране на увереност при участието им в състезателни прояви; дава възможност на учителите, училищата и регионите в страната да сравняват на национално ниво обективно измерени постижения в областта. Не на последно място състезанието проверява постигането на ДОИ за учебно съдържание и целите на обучение по химия и опазване на околната среда.

За участие се допускат ученици, които през настоящата учебна година се обучават в гимназиалния етап на средната степен на образование.

От всяка област се допускат за участие до 14 ученици. От тях се формира един отбор от шест ученици, а останалите участват само в индивидуалното класиране.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч