Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Ловешкият театър отчита изминаващата година с 10 заглавия и 41 представления

ÐовеÑкиÑÑ ÑеаÑÑÑ Ð¾ÑÑиÑа изминаваÑаÑа година Ñ 10 Ð·Ð°Ð³Ð»Ð°Ð²Ð¸Ñ Ð¸ 41 пÑедÑÑавлениÑ

В Драматичен театър Ловеч през 2020 г. са изиграни 41 представления, като 24 от тях са  в града, а 17 са в турне. Зрителите  приблизително са 5200. Репертоарът се състои от десет заглавия. Това става ясно от предоставена информация от директора на театъра Биляна Петрова до кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

В отчета се изтъква, че тези резултати са постигнати въпреки проблемите с Ковид 19. Играни са следните постановки – „Хензел и Гретел“, „Той! Левски“ с режисьори постановъчният екип на ДТ – Ловеч, „Илинден“ с режисьор Биляна Петрова, „Испанска афера“  с режисьор Иван Савов, „Колега" на Ованес Торосян, „Майстори" с режисьор Бойко Илиев, „История с призраци" с режисьор Кристиана Бояджиева, „Кучето с цвят на небе" авторска пиеса с режисьор Дарко Ковачовски, „Козият рог" по Николай Хайтов с режисьор Кристиана Бояджиева , „Шеги на любовта" по А.П. Чехов с режисьор Йосиф Сърчаджиев.

Авторският спектакъл за деца „Кучето с цвят на небе" е реализиран с финансовата подкрепа  на Общински фонд „Култура".

Въпреки ситуацията на криза в сферата на сценичните изкуства, а и не само, през тази година успяхме да реализираме две премиери - „Шеги на любовта"  и възстановяването на спектакъла „Майстори" по Рачо Стоянов с обновен актьорски състав. Новите имена са Боряна Бабанова, Кирил Недков и Диана Спасова.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия