Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Ловешкото село Тепава отбеляза своя традиционен празник

ÐовеÑкоÑо Ñело Тепава  оÑбелÑза  ÑÐ²Ð¾Ñ ÑÑадиÑионен пÑазник

Ловешкото село Тепава  отбеляза на 27 октомври 2023 г. вечерта своя традиционен празник. Жители и гости се събраха на тържествена вечеря.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова присъства на празника и поздрави присъстващите. Тя връчи на Стефан Нейков, кметски наместник на село Тепава, поздравителен адрес и саксия с живи цветя.

„Това е много хубаво село, сгушено в  Деветашкото плато. Казват, че отличителните му черти са чистият въздух и тишината. Радвам се, че сме заедно, защото животът така е устроен, че трябва да споделяме всичко и се радвам, че успяваме,“ каза Корнелия Маринова.

Кметът подчерта, че  през двата мандата е свършена много работа. Това е ремонтът  на пътя Йоглав – Тепава, част от капиталовата програма на общината. Извършено е аварийно укрепване на свлачище  и още много други ремонти. Открит бе първият параклис на селото. Неговото освещаване стана на 27 декември 2018 година и той носи името на Св. Стефан – един от първите мъченици за християнската вяра.

Тепава има своето незаменимо  място сред останалите селища в общината.  То е част от проекта за Деветашкото плато като селище със самобитност и култура, деен участник е в събора  „Девет песни от извора”

От името на общинската администрация  кметът пожела  на местното ръководство да продължава да работи за хората и да възражда това хубаво село. Тържеството продължи с много музика и танци.

 

Община Ловеч, пресцентър

27.10.2023 г.                               

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч