Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Механото отбеляза тържествено своята 65-годишнина

ÐеÑаноÑо оÑбелÑза ÑÑÑжеÑÑвено ÑвоÑÑа 65-годиÑнина

65 години от основаването си отбеляза днес Професионалната гимназия по механоелектротехника в Ловеч. Ученици и учители поздрави заместник-кметът д-р Алдин Начков, пожелавайки им винаги да бъдат целеустремени, за да постигат мечтите си. Д-р Начков връчи на директора Миглена Ганчева поздравителен адрес от кмета Страцимир Петков, в който той изказва благодарности, че „точно тук формирате новите поколения иноватори и творци и че мислите с години напред, въвеждайки нови образователни технологии, стимулирайки дуалното обучение, успешно изпълнявайки дейности по проекти“.

„Нека за всички нас, които ни свързва любовта към техниката, следващите години бъдат пълни с вдъхновение и постижения“, пожела директорът Ганчева. „Образованието, което получавате тук, е здрава основа, върху която да стъпите“, заяви областният управител Виктор Стойчев. Допълни го началникът на Регионалното управление на образованието д-р Иваничка Буровска, която призова учениците: „Трупайте знания, умения и компетентности, те ще ви помогнат да се реализирате в реалния живот“.

За празника Механото поздравиха танцьорите от група „Огнени ритми“ към ППМГ и деца от клуба по акробатичен рокендрол „Роксмайл“. Гости им бяха още партньорите от „Восс Аутомотив България“, бивши учители и родители. Връчени бяха награди на най-активните в училищния живот ученици – за най-висок успех, за липса на отсъствия, за най-много похвали в електронния дневник, за принос в развитието на училището, за високи резултати във футбола и волейбола. Завършващите тази година от 12 а поканиха по нестандартен начин класната си Силвия Апостолова на бала. Учителят Мартин Симеонов сподели мисъл, която го води в живота: „Вчера бях умен и исках да променя света, днес съм мъдър и променям себе си“, и ги предизвика с култовото стихотворение на Стефан Цанев: „Носете си новите дрехи, момчета!“.

Възпитаниците на Механото обявиха, че са събрали на благотворителен базар средства, които ще предоставят на Фабияна Красимирова от с. Градежница, за да помогнат младото момиче отново да води пълноценен живот.

Училището е открито през 1959 г. като техникум по механоелектротехника. За този период оттук са излезли повече от 3000 висококвалифицирани специалисти, успешно реализирали се в родното машиностроене. В момента в професионалната гимназия се обучават 190 ученици.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч