Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Младежкият национален отбор по хандбал избра Ловеч за подготвителния си лагер

ÐладежкиÑÑ Ð½Ð°Ñионален оÑÐ±Ð¾Ñ Ð¿Ð¾ Ñандбал избÑа ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð·Ð° подгоÑвиÑÐµÐ»Ð½Ð¸Ñ Ñи лагеÑ

Младежкият национален отбор на България по хандбал провежда едноседмичен лагер-сбор в Ловеч. Младите надежди се готвят усилено за европейското първенство, което ще се състои от 1 до 10 юли във Варна. Отборът е воден от две големи фигури на ловешкия хандбал и на нашия ХК „Осъм“.  Старши-треньор е Виктор Симеонов, а негов помощник – баща му Юлиян Симеонов.

Като част от подготовката младежките национали ще изиграят контролен мач срещу представителния отбор на „Осъм“. Спарингът ще се състои днес (15 юни) от 19 ч. в Спортната зала в Ловеч, а входът е свободен. Любопитно е, че за атракция на публиката Виктор Симеонов ще играе по едно полувреме за двата отбора. 

Иначе сред повиканите в младежкия национален отбор са двама състезатели на „Осъм“ – вратарят Теодор Георгиев и Александър Илиев.  Европейското първенство по хандбал за младежи до 20 години във втора група ще се проведе в морската ни столица по решение на Европейската хандбална федерация (ЕХФ), която отново гласува доверие на Българската федерация по хандбал като един от уважаваните организатори на международни прояви. Участие в шампионата, домакин на който ще бъде Дворецът на културата и спорта, са заявили 20 страни. Те ще бъдат разделени в два отделни турнира, а да се организират два идентични шампионата в една и съща държава в една година се случва за първи път.

Снимката е архивна.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител