Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Младите огнеборци от Разград спечелиха Купата на Община Ловеч и Преходната купа „Юлиян Манзаров“

ÐладиÑе огнебоÑÑи Ð¾Ñ Ð Ð°Ð·Ð³Ñад ÑпеÑелиÑа  ÐÑпаÑа на ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¸ ÐÑеÑоднаÑа кÑпа âЮлиÑн ÐанзаÑовâ

Завърши поредното издание на турнира на младежките противопожарни отряди за преходната купа „Юлиян Манзаров”, на което Ловеч беше домакин за дванадесети път. Тази година в надпреварата взеха участие 9 отбора от 8 области -  Благоевград, Варна, Велико Търново, Ловеч (два отбора от Троян и Ловеч), Пловдив, Разград, София област и Хасково. Младите огнеборци са на възраст от 12 до 16 години и се състезаваха в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и  „400 м. щафетно бягане с препятствия”.

В тазгодишното издание  безапелационно се наложиха  учениците от ОУ “Никола Икономов“ - Разград, които спечелиха  Купата на Община Ловеч, както и Преходната купа „Юлиян Манзаров“.

На второ място в комплексното класиране е отборът на СОУ „Д-р Петър Берон“ – Свиленград, а на трето място е отборът на Спортно училище „Васил Левски“-Пловдив.

Наградите връчи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

„За мен е чест да наградя първенците, защото това състезанието е особено важно. Чрез него ние пазим паметта и  примера на Юлиян Манзаров, едно момче, което загина, спасявайки другарите си. Доброволството е символ на човешката солидарност, на помощта към човека до теб. Желая Ви силен дух, здраве и да имаме повод за нови срещи!“

С тези думи се обърна към децата кметът Корнелия Маринова.

Награди бяха дадени и за всяка отделна дисциплина, а всички участници получиха сертификат за участие.

Нашата област бе представена от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и СОУ „Васил Левски“ -  Троян.

Всички участници демонстрираха старания и желание за победа, добра физическа подготовка и умения, които са получи в обучението си в младежките отряди „Млад огнеборец”.

Участниците получиха и поздравителен адрес от бащата на загиналия Юлиян – Георги Манзаров. На финала организаторите връчиха на кмета на Ловеч грамота и плакет за проявеното гостоприемство.

Състезанието се проведе на тренировъчното игрище на ПФК „Литекс” до Салито, като награждаването стана под първите капки на дъжда. Официалното откриване беше сутринта направи заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов.

Организатори на инициативата са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" и звеното й в Ловеч, Българската федерация по пожароприложен спорт, РУО – Ловеч, община Ловеч и фондация „Ангели от Лим“. Патрон на турнира е кметът Корнелия Маринова. Състезанието е включено в Календара на спортно-туристическите дейности в община Ловеч за 2016 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч