Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

На Шести септември отбелязваме 131 години от Съединението на България

Ðа ШеÑÑи ÑепÑемвÑи оÑбелÑзваме 131 години Ð¾Ñ Ð¡ÑединениеÑо на ÐÑлгаÑиÑ

      В деня на Съединението – 6 септември от 10.00 до 16.00 ч. пред сградата на Община Ловеч ще се проведе Урок по родолюбие: „Съединението на България“. Жители и гости на града ще имат възможност да научат повече за този паметен в историята ден.

       В няколко шатри посетилите ще се докоснат до кремъчно, капсулно и хладно оръжие, униформи  и воински принадлежности. За учениците са предвидени и няколко занимателни игри. На картата на България ще трябва да посочат родното място на известни български революционери и участници в Съединението. Посетителите ще научат още интересни и малко известни исторически факти, свързани с датата шести септември. Инициативата е посветена на 131 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и цели родолюбиво и патриотично възпитание на подрастващите.

     Организатори на изложбата са Община Ловеч, Регионален исторически музей и Регионален клуб „Васил Левски“ – Ловеч при Национално дружество „Традиция“.

     Празничният ден ще завърши с концерта „Вечните песни на България“ с участието на най-любимите имена в българската поп музика – Мими Иванова и Развигор Попов, Маргарита Хранова, Росица Кирилова, Панайот Панайотов и квартет „Славей“. Концертът ще се проведе на пл. „Екзарх Йосиф I“ от 19.00 часа.                                             

 

На снимката: Посрещане на Княз Александър I в Пловдив през 1885 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч