Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Награда за активната дейност на музея „Васил Левски“ - РИМ Ловеч

ÐагÑада за акÑивнаÑа дейноÑÑ Ð½Ð° мÑÐ·ÐµÑ âÐаÑил ÐевÑкиâ - РÐÐ ÐовеÑ

Кметът на Община Ловеч има покана от екипа на вестник „Стандарт” за участие в тържествената церемония по връчване на Годишните награди „Чудесата на България” 2017 г., на която ще бъде присъдено отличие в категория „Музей на годината“-2017 г. на нашия музей „Васил Левски“.

Церемонията е на 19 декември 2017 г. (вторник) от 18 ч. в Хотел „Анел”, София.

 

В годината на най-великия българин – Апостолът на свободата Васил Левски, наградата се присъжда за активната дейност на музея „Васил Левски“ - Регионален исторически музей Ловеч, която не би била възможна без подкрепата и съдействието на общината.

На церемонията ще присъства и директорът на РИМ – Ловеч Капка Кузманова.

Специално участие в церемонията ще вземат Илияна Йотова, вицепрезидент на България и патрон на националната кампания за опазване на културно-историческото наследство на България „Чудесата на България”, Боил Банов, министър на културата, Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г.,  народни представители, кметове, историци, археолози, представители на бизнеса, неправителствените организации и медиите.

„Чудесата на България“ са най-добрата визитка на страната ни, особено в годината, когато България ще бъде председател на Съвета на ЕС. Провежданата седма година кампанията  „Чудесата на България” е един от малкото емблематични фактори на национално обединение. В рамките на инициативата са проведени над 50 регионални и национални дискусии, решени са десетки казуси, свързани със собствеността, реставрацията и промотирането на  културно-историческите обекти, както и създаването на над 20 нови маршрута за културно-исторически туризъм, доказаха необходимостта от развитие и разгръщане на мисията. По недвусмислен начин е доказана необходимостта на българите да преоткрият и наложат пред света наследството на 7 цивилизации, което пазят земите ни. 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч