Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Националната гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч вече и по италианската телевизия

ÐаÑионалнаÑа Ð³Ð¸Ð¼Ð½Ð°Ð·Ð¸Ñ Ð¿Ð¾ веÑеÑинаÑна медиÑина в ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð²ÐµÑе и по иÑалианÑкаÑа ÑелевизиÑ

По програма „Еразъм +“, Акредитация в професионалното образование и обучение, учители от Националната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“ – Ловеч, посетиха факултета по биология на храненето /нутрициология/ в Сан Бенедето дел Тронто, Италия, който е част от университета в Камерино.

Там са посрещнати от Роберто Кануло, директор на висшето учебно заведение, който ги запознал с програмата и образователната среда, разказа директорът на ловешката гимназия Габриела Георгиева.

В конферентна връзка с университета в Камерино говорили за направленията „Ветеринарна медицина“ /магистърска степен/, „Техник за хуманно състояние на животните“ с тригодишен срок на обучение, както и за други бионауки с бакалавърски програми.

Договорено е бъдещо сътрудничество, тъй като по думите на Габриела Георгиева една от основните цели по проекта е създаване на мрежа от училища и университети в Европа, с които да се обменят идеи и добри практики.

На срещата е присъствал журналист от италианската телевизия VERATV, който интервюирал ръководителите на двете учебни заведения. Георгиева е разказала за иновациите в Националната гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч, за проекта “Изграждане на център за високи постижения в ПОО” по Националния план за възстановяване и развитие и за възможностите, които предоставя програма „Еразъм +“.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч