Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Нови специализирани автомобили се включват в сметосъбирането в община Ловеч

Ðови ÑпеÑиализиÑани авÑомобили Ñе вклÑÑÐ²Ð°Ñ Ð² ÑмеÑоÑÑбиÑанеÑо в обÑина ÐовеÑ

Връчени бяха ключовете на новите специализирани автомобили за сметосъбиране, както и на неотдавна дарените от Ерфурт леки коли на община Ловеч. Това стана на 27 юни 2022 г. в двора на Бившата казарма в присъствието на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Двата нови специализирани  автомобили за сметосъбиране са закупени на обща стойност 400 000 лева (без ДДС) и имат гаранция 24 месеца. Новите автомобили са марка BMC - TUGRA 2032, произведени по английски патент, дизел, ЕВРО 6,  двигател  6700 кубика. Обслужват се от водач и двама работници. Обемът за отпадъци е 16 куб. м, работят с всички видове контейнери. Георги Иванов, представител на фирмата-доставчик, обясни, че това е най-доброто на пазара като отношение между цена и качество.

Извършено е предаване – приемате на колите от  специална комисия и е установено пълно съответствие между спецификацията на поръчката и доставката, което е отбелязано в протокол. Предстои обучение на работещите с новата техника.

„Обновяването на автопарка за сметосъбиране по селищата на общината беше крайно необходимо предвид амортизираните стари камиони, които често аварираха и ни принуждаваха да чакаме месеци, за да се намерят части. Наложи се да се обръщаме за помощ към външната фирма, която почиства града, да поеме и населените места. Сега ще изпълняваме дейността по почистване по-добре и в график, ще се работа с три камиона“, каза кметът Корнелия Маринова. Тя  връчи ключовете на Цветелин Цанов, управител на „Комунална дейност“.

Заместник- кметът Венцислав Христов пък пое ключовете на лек автомобил Пежо 208, който ще обслужва социалните домове, а другият  автомобил VW UP  ще направи по-мобилни служителите на „Контрол и сигурност“ и КЕЧОР. На събитието присъства и заместник-кметът Даниел Колев.

Община Ловеч, пресцентър

27.06.2022 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия