Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Образци на японската графика гостуват в Художествената галерия в Ловеч

ÐбÑазÑи на ÑпонÑкаÑа гÑаÑика гоÑÑÑÐ²Ð°Ñ Ð² Ð¥ÑдожеÑÑвенаÑа галеÑÐ¸Ñ Ð² ÐовеÑ

Образци на съвременната японска графика бяха представени в Художествената галерия в Ловеч снощи. Изложбата идват при нас от Велико Търново, тя е част от дарение, направено от посолството на Япония на местната художествена галерия "Борис Денев".

„Тази вечер малко преди залез слънце имам честа да открия гостуващата експозиция от Страната на изгряващото слънце – Япония. Макар да сме две много различни страни, народи с различна история, то изкуството може да ни сближи, да хвърли мост между нашите и японските майстори“, каза в словото си заместник-кметът Венцислав Христов. Той изрази готовността на Община Ловеч работи за разширяване географията на гостуващите изложби и пожела на новия директор на галерията Валентин Узунов да привлича нови приятели и почитатели на изкуството.

На откриването присъства и заместник-кметът инж. Ивелина Радевска, а уредникът Галя Герганова направи подробно представяне на особеностите на японското изкуство и по-специално на калиграфската школа на град Маебаши. Експозицията може да се види в две от залите на галерията в продължение на месец.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч