Общинска администрация Ловеч / Република България

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Община Ловеч чрез капиталовата си програма отпуска 20 000 лева за параклис на концлагера „Слънчев бряг“

Общинските съветници на Ловеч утвърдиха заложените 20 000 лв. за изграждане на параклис на мястото на бившия концлагер „Слънчев бряг“ (1959 -1962 г). Това стана на последната сесия на 31 януари т.г.

Сумата е записана в Капиталовата програма, параграф 52 00 - Придобиване на ДМА ,  т. 41, (Функция „Култура, спорт, почивни дейности и религиозно дело“).

Цялата сума в този параграф е 45 360 лева по „Местни дейности“, предвидени са още средства за Зоопарка (снегорин, бензинова помпа и елгенератор) , за Ритуален дом (изготвяне на проект за укрепване на конструкция и колумбарийна стена (урновата ниша), компютърни конфигурации за библиотека и други.

Всички други твърдения, включително чрез инсинуации и колажи в социалните мрежи, са на практика фалшива новина и показват непознаване на предложението на кмета Корнелия Маринова. Важно е да се знае също, че  деизинформацията е дело на общински съветници, които са гласували срещу приемането на бюджет 2019.

Припомняме, че Община Ловеч последователно се грижи за паметните места от близкото минало. През пролетта на 2017 г., дни преди традиционното шествие до „Слънчев бряг“, бяха поставени три информационни табели. Те упътват пътуващите в направлението Ловеч – Троян как да стигнат по-лесно до каменната кариера и да се поклонят пред жертвите на комунизма.