Общинска администрация Ловеч / Република България
- + A

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Община Ловеч е с най-ниска безработица в областта

Община Ловеч е с най-ниска безработица в областта, става ясно от информация на  Дирекция "Регионална служба по заетостта" – Ловеч, цитирана от БТА. За месец май безработицата в община Ловеч е 9,1 на сто, след областния град е  Троян с 9,3 процента. Традиционно най-висока е безработицата в общините Угърчин -3 0,8 на сто, и Ябланица - 29 процента.

„Това е доста обнадеждаващо за нас, коментира днес данните кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, явно тенденцията се „обръща“ доста бързо след срива през февруари и март, който извънредните мерки затвориха бизнеса. Сега трябва бързо да догоним равнището на 2019 г.- а то беше 4.9 на сто за Ловеч. Затова много разчитаме на нашия местен бизнес, който винаги досега е преодолявал трудностите с енергия и постоянство.“

Кметът припомни, че общината отделя голямо значение на икономиката, това личи и от традиционното състезанието за инвеститор и бизнесмен на годината. На 11 май т.г. за инвеститор на годината за 2019 бе обявен новият завод в Баховица „ВОС Аутомотив България“ ЕООД (VOSS Automotive)„ а за  „Бизнесмен на годината“ за 2019 в различните категории - „Месокомбинат Ловеч“ АД, печатница „Дъга“ ООД и „Нешев продукт“ Ловеч.

Нормално е след отпадането на извънредното положение да има увеличение на постъпилите на работа, коментира още кметът на Ловеч. С построяването на новата улица „Крайречна“ и асфалтирането на  ул. „Осъмска“, с ремонта на Транспортния мост“,  ние даваме ясен знак, че и занапред ще обновяваме инфраструктурата в  нашите индустриални зони“, допълни Корнелия Маринова.