Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Община Ловеч е в тъмночервената зона, спира присъственото обучение в училищата

ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ  е в ÑÑмноÑеÑвенаÑа зона, ÑпиÑа пÑиÑÑÑÑвеноÑо обÑÑение в ÑÑилиÑаÑа

Община Ловеч вече е в тъмночервената зона и това обуславя спиране на присъственото обучение в училищата от 21 октомври, четвъртък, до 29 октомври включително. Това реши Общинският оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус на заседание на 20 октомври сутринта под председателството на кмета Корнелия Маринова.

Дистанционното обучение се отнася за всички от 1 до 12 клас, включително и за предучилищната възраст в училищата. Детските градини засега остават отворени.

Затварят се клубовете на пенсионерите до второ решение.

Пазарният ден в Ловеч в сряда се отменя до подобряване на ситуацията. Сергии със сезонни зеленчуци ще бъдат разположени  по ул. „Княз Имеретински“ до  магазин Лидъл.

Решенията са взети на база заповед РД-01-856/ от 19 октомври т.г. на министъра на здравеопазването.

Към 20 октомври заболеваемостта за общината е вече 797 на 100 000 души, а за областта 527.4 на 100 000 души, съобщи директорът на РЗИ – Ловеч д-р Росица Милчева. На 19 октомври е имало  91 случая с Ковид 19 в областта, като в Ловеч са 23. Само днес сутринта е имало нови 20 случая.

От 56 легла за Ковид 19 в МБАЛ „Д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч са свободни само четири легла, а в интензивното отделение всичките шест легла са заети, съобщи директорът д-р Румяна Нановска.

Карантинираните паралелки в областта са 21, а в община Ловеч са 14 –  три в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“,  две в Професионална гимназия по механоелектротехника,  две в ОУ „Димитър Димов“ и седем  в Природо-математическа гимназия - Ловеч. Има и две групи под карантина в детски градини. Това съобщи началникът на РУО Еленко Начев.

В Община Ловеч обслужването на гражданите в интерес на тяхното здраве да става максимално по електронен път, за да се избегне  физическия контакт, призова кметът Корнелия Маринова.

Община Ловеч, пресцентър

20.10.2021 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж