Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Община Ловеч отбеляза Първи ноември - Деня на народните будители с тържествен концерт

ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¾ÑбелÑза ÐÑÑви ноемвÑи - ÐÐµÐ½Ñ Ð½Ð° наÑодниÑе бÑдиÑели Ñ  ÑÑÑжеÑÑвен конÑеÑÑ

Вчера в салона на Ловчанско читалище „Наука-1870 г.“ се проведе тържествен концерт по повод  Деня на народните будители- Първи ноември.

Кметът на Община Ловеч приветства присъстващите се гости с думите:

„ …това не е празник на черешовото топче, а на книгата и писалката. Той не носи онзи героичен патос на юнашките битки, а е празник на тихия, невидим труд, без който губим устои и ориентири. Това е празник на нашите „рицари без броня“, на „кавалерите на светлината“. Не бива да забравяме - будителите са сред нас. Това не са само портретите от стената, уроците от учебниците и спомени от миналото. Много често будителите са реални хора между нас, които всекидневно вършат своето трудно просветителско дело.“ Г-жа Маринова пожела на всички съвременни будители все така възторжено да градят българския дух и общество!

Негово Високопреосвещенство Ловчанския Митрополит Гавриил също поздрави присъстващите и прикани да храним децата си духовност за да  видим какви ще станат тогава.

С много песни и танци продължи тържеството. Сред участниците бяха Вокална група „Пееща дъга“, Иванеса Лазарова – ученичка от класа по акордеон на г-жа Латинка Банева, талантливата пианистка - Кремена Балабанова- възпитаници на Детската музикална школа към Ловчанско читалище „Наука-1870 г.“, както и арт формация „Огнени ритми“ към Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч с ръководител Юлиана Близнакова, Даниел Гългълов от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Д. Димов“, младежки танцов състав „Ловеч“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс с ръководител Цветомира Христова също така  и фолклорна формация „Елит“. 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч