Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Община Ловеч получи награда от Национален алианс за социална отговорност

ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¿Ð¾Ð»ÑÑи нагÑада Ð¾Ñ ÐаÑионален Ð°Ð»Ð¸Ð°Ð½Ñ Ð·Ð° ÑоÑиална оÑговоÑноÑÑ

При силен интерес и с високи очаквания  от 23 до 25 юни 2021 г. във Варна се проведе Национален форум „Социални услуги, социално предприемачество и заетост“ и Национална среща на социалните услуги с акцент „Социалните услуги в условията на пандемия, нов закон и подзаконови нормативни документи“. Традиционният форум събра представители на институции, ръководители на социални услуги и неправителствени организации и други заинтересовани страни. Гости на събитието бяха генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло, изпълнителният директор на Агенция за качество на социалните услуги Виктория Тахова, зам.-изпълнителният директор на Агенция за социално подпомагане Светлана Ангелова, представители на общини и председателят на Национален алианс за социална отговорност Георги Георгиев.

На срещата се обсъдиха редица актуални и изключително важни въпроси. Бе дадена възможност за съдържателни изложения и дискусии, обмен на добри практики, обсъждане на законодателни рамки, изграждане на национални и европейски партньорства по темата за заетостта на хората с увреждания и влиянието й за по-добрия им живот.

По време на тържествената церемония, част от програмата на традиционния форум, Община Ловеч получи награда за „Реализирани партньорства, иновативни и значими проекти със силно социално въздействие в условията на извънредно положение“. Отличието бе връчено на Венцислав Христов – заместник – кмет на Община Ловеч, от зам.-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска. В категорията „Общини“ за реализиране на успешни и работещи практики за развитието на социалните политики и услуги на местно ниво отличие получиха и общините Варна, Столична община, Бургас, Велико Търново, Казанлък, Самоков, Хасково, Разград, Търговище, Лесичово и Добрич. Община Ловеч бе номинирана за специалната награда на НАСО след номинации от цялата страна, в които участваха над 30 общини.

В категория „Неправителствени организации“ с награда бе отличено и Сдружение „Граждански инициативи - Ловеч“ за успешно реализирани дейности по време на извънредното положение и принос за повишаване на качеството на социалните услуги.

Наградата е заслужено признание за ежедневната работа на всички служители в социалните услуги в Община Ловеч. Благодаря Ви за отличната работа, каза кметът на Община Ловеч, която на 28 юни се запозна с наградите. На срещата присъстваха Мая Василева, заместник-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, и Валерия Баръмова, началник отдел „Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт“ в Община Ловеч.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч