Общинска администрация Ловеч / Република България
- + A

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Община Ловеч поздрави проф. д-р Никола Владов, почетен гражданин на града

Ръководството на  Община Ловеч изпрати на 19 октомври поздравителен адрес до проф. д-р Никола Владов (59 г.) по повод неговия рожден ден. В адреса до почетния гражданин на Ловеч се казва:
“Като ръководител на Клиниката по чернодробна хирургия към Военномедицинската академия Вие извършвате едни от най-сложните и тежки чернодробни трансплантации, с които дарявате живот. В Ловеч сме горди, че това става с ръцете и ума на човек, избран за почетен гражданин на Ловеч. Вашата лекарска фамилия е свързана трайно с града на люляците, споменът на Вашия баща още е жив в съзнанието на гражданите.“ Документът завършва с пожелания за дълголетие и много успехи в трудната и отговорна професия.
Рожденият ден на д-р Владов съвпада с православния празник на Свети Иван Рилски -  небесният покровител на българския народ. Проф. д-р Никола Николов Владов е български лекар, специалист по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия. Роден е на 19 октомври 1960 г. в Ловеч, почетен гражданин на Ловеч от 29 март 2017 г. за „огромния му принос в постигнатите съпоставими с европейско ниво постижения в чернодробните трансплантации, за високия му човешки и професионален морал в дейността на българското здравеопазване“.