Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Община Ловеч продължава да помага с финансови средства гражданите от Украйна

ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¿ÑодÑлжава да помага Ñ ÑинанÑови ÑÑедÑÑва гÑажданиÑе Ð¾Ñ Ð£ÐºÑайна

Община Ловеч продължава да помага с  финансови средства гражданите от Украйна, които са настанени в града. На 12 май 2022 г. за втори път бяха раздадени средства – този път 1750 лв. Това стана, след като комисията, назначена със заповед на кмета,  разгледа и утвърди отпускането на средства по седем заявления на бежанци.

Сред тях са и Петро и Мария Зубку  (на снимката), които се грижат за две деца. Парите отиват предимно за изхранване, сподели Мария.

Кандидатите за помощ трябва да отговарят на условието да не са настанени в хотели или къщи за гости и да имат не по-малко от десет дни престой в Ловеч.

В новия списък са седем човека, включително и децата. Изплащат се по 250 лева на член от семейство. Това са средства, събрани  по банковата сметка на общината за набиране на средства в помощ на пострадалите от войната в Украйна. Средствата са постъпили главно чрез съдействието на Патрик Мусе от фондация „Доверие - България“.

Припомняме, че Община Ловеч на 27 април т. г. вече разпредели едни средства за граждани от Украйна. Банковата сметка за помощи е в Първа инвестиционна банка (ПИБ).

IBAN: BG25FINV91508416731095

BIC: FINVBGSF

КОД ЗА ПЛАЩАНЕ: 44 51 00

Задължително е да се пише основанието: За пострадалите от конфликта в Украйна.

 Община Ловеч, пресцентър

12.05.2022 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия