Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

ОБЩИНА ЛОВЕЧ ВЪВЕДЕ КОНТРОЛ ВЪРХУ ТЕЛЕСНАТА ТЕМПЕРАТУРА НА ВСИЧКИ ПОСЕТИТЕЛИ

Община Ловеч въведе още по-строг здравен контрол, като вече се измерва телесната температура на всички, които влизат в сградата. Така към задължителните маски и дезинфектанти се добави и наблюдение за потенциални заразени или болни посетители. Ако евентуално се констатира такъв случай, то посетителят не се допуска в сградата. До момента охраната не е регистрирала тревожен случай. Както е известно, за нормална се води температура под 37 градуса.

„Това е поредното оптимизиране на нашия  пропускателен режим, за да гарантираме здравето на нашите служители и посетители. Направихме този контрол за висока температура с оглед последната заповед на министъра на здравеопазването и препоръчаните мерки от главния държавен здравен инспектор“, коментира кметът на общината Корнелия Маринова. Тя апелира към РЗИ Ловеч да продължи с проверките в различните институции за това, дали се спазват последно предприетите санитарни мерки. Да не забравяме, че вирусът е още тук, припомни кметът на Ловеч.

Закупените медицински термометри извършват безконтактно измерване само за три секунди. Те са с многофункционален режим -  както за телесна температура (без контакт с кожата), както и за температура на повърхности, за храна, вода и стайна температура.

Общината е осигурила достатъчно хигиенни и дезинфектиращи материали и препарати, както за ръцете, така и за помещенията