Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Опознавателна среща с младежи се проведе в Община Ловеч

ÐпознаваÑелна ÑÑеÑа Ñ Ð¼Ð»Ð°Ð´ÐµÐ¶Ð¸ Ñе пÑоведе в ÐбÑина ÐовеÑ

Опознавателна среща се проведе на 5 септември 2023 г. в Община Ловеч, като гостуващи младежи се запознаха с институцията и нейните функции. В срещата участваха кметът Корнелия Маринова и секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова. Организатор е Център за обществена подкрепа  към Сдружение „Граждански инициативи – гр. Ловеч. Участниците са деца от Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и от Преходно жилище, водени от Доротея Цанкова.

„През летните месеци организирахме модули за обучение и забава под името „Лято без граници“. Участват деца от Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и Преходно жилище. Разделени са на две групи – малките до 13 години и по-големите деца от 13 до 18 години. Правехме и лични обучителни модули. Разгледахме теми като какво е семейството, кои са семейните ценности, бюджетиране. Днес ще се запознаем с институцията община“, каза в началото Доротея Цанкова, която е и общински съветник.

Кметът Корнелия Маринова обясни какво работят съветниците в Общинския съвет, които след изборите на 29 октомври 2023 г. най-вероятно ще са 29 на брой. Тя се спря и върху това какви услуги предлага общината и колко от тях за електронни, колко човека работят в нея (по щат са 213 и ½) и др.

Секретарят Даниела Цанова обясни какви документи могат да се извадят от общината, какво означава да имаш постоянен адрес и какво е настоящ адрес, при какви случаи се налага да се прибягва към Центъра за услуги и информация на гражданите и прочие.

Домакините бяха приготвили  лека почерпка за децата. Те пък пожелаха да се снимат в залата на Общинския съвет пред знамената и герба.

Община Ловеч, пресцентър

05.09.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч