Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Определиха победителите в конкурс, посветен на Панайот Пипков и „Върви, народе, възродени“, организиран от Община Ловеч

ÐпÑеделиÑа победиÑелиÑе в конкÑÑÑ, поÑвеÑен на ÐÐ°Ð½Ð°Ð¹Ð¾Ñ Ðипков и âÐÑÑви, наÑоде, вÑзÑодениâ, оÑганизиÑан Ð¾Ñ ÐбÑина ÐовеÑ

Определиха победителите от Общинския конкурс за мултимедийна презентация на тема: „Към светли бъднини върви“. Конкурсът е посветен на 150 години от рождението на композитора Панайот Пипков и 120 години от написването на музиката към химна „Върви, народе, възродени“.

Комисията разгледа общо 19 творби в две възрастови групи  и отличи най-добрите.

Победител в първа възрастова група за 10-14 г. деца е  Ивайла Начева, 4 клас в ОУ „Христо Никифоров“. На второ място е Паолина Иванова, 6 кл. в ОУ „Васил Левски“. Комисията присъди две трети места в първа възрастова група. Трето място за Деян Петков, 6 клас  в  ОУ „Васил Левски“ и за Андрей Дилков, на 13 години от ОУ „Христо Никифоров“.

Във втора възрастова група - 15-19 г., Комисията присъди едно първо място. Първото място отива при Камелия Данаилова Николова, 17 г. - ППМГ - гр. Ловеч.

Класираните мултимедийни презентации ще бъдат отличени с грамоти и атрактивни награди за всяка възрастова група.

Конкурсът по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители имаше за цел да мотивира младите хора да научат повече за местната история и култура,  да се популяризира делото на Панайот Пипков, който е оставил трайна диря в местното просветно и културно дело и е сред видните  личности, изградили духа на Ловеч, възпитаване на морални ценности, родолюбие, историческа и родова памет, национална принадлежност и самочувствие.

Право на участие в конкурса имаха ученици, обхванати във всички  провеждани занимания по интереси в училищата на територията на Община Ловеч, включени в Програмата за стимулиране на дейности и изяви на учениците, свързани със заниманията по интереси в ловешките училища през 2021 година.

Във връзка с усложнената обстановка в страната авторите на отличените творби ще бъдат наградени при спазване на всички  противоепидемични мерки.

Община Ловеч, пресцентър

25.10.2021 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия