Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Осмомартенски празници на пенсионерския клуб „Вароша“ в Ловеч и в село Умаревци

ÐÑмомаÑÑенÑки пÑазниÑи на пенÑионеÑÑÐºÐ¸Ñ ÐºÐ»Ñб âÐаÑоÑаâ в ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¸ в Ñело УмаÑевÑи

Осмомартенски празник организираха членовете в пенсионерския клуб „Вароша“ в Ловеч, както и в село Умаревци. Те бяха посетени от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

„Ние, жените, носим в себе си топлината, любовта, разбирането да създаваме онзи уют семейството и на работното място, който е важен за всеки един човек“, обърна се към присъстващите в ресторант „Ловеч“ Корнелия Маринова.  Кметът поздрави присъстващите дами със стихотворението „Жената“ на Добромир Банев, родом от Ловеч. В него се казва: „Жената е душата на света. Небето във очите ѝ прозира. Белязана с цвета на пролетта, напомня: Красотата не умира.“

Още в началото заместник-кметът Венцислав Христов поздрави дамите и ръководството на клуба. „Виждам, че умеете да се организирате и да постигане своите цели“, каза той.  Сред представителите на Община Ловеч беше и Валерия Баръмова, началник на отдел „Здравеопазване, социални и медицински дейности и спорт“. В празника участваха и членове на клуба на туристите ветерани.

Кметът Корнелия Маринова разговаря с мнозина от присъстващите, после се включи и в танците. Поздравителен спектакъл от стихове и танци поднесоха малчуганите от ДГ „Мария Сиркова“.

Над 200 души се бяха събрали в ресторанта под организацията на председателя на клуба Мария Йонкова и нейните помощници. Представителите на третата възраст демонстрираха младежки умения, като следваха ритъма на музикалните жанрове, подредени от DJ – Камен.

Веднага след това кметът Корнелия Маринова  отиде да поздрави и жителите на село Умаревци. Срещата там беше организирана от кмета на селището Виктория  Маринова и секретаря на НЧ „Васил Левски – 1929 г.“ Мария Димитрова. На секретаря беше връчена саксия с живи пролетни цветя с пожелания за здраве и успехи.

Община Ловеч, пресцентър

08.03.2023 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч