Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Осмомартенското автомобилно състезание за жени ще се проведе на 24 март, събота

ÐÑмомаÑÑенÑкоÑо авÑомобилно ÑÑÑÑезание за жени Ñе Ñе пÑоведе на 24 маÑÑ, ÑÑбоÑа

Осмомартенското автомобилно състезание за жени с приложен характер тази година ще се проведе на 24 март, събота, от 10 часа. Традиционно то се организира от община Ловеч и СБА – клон Ловеч, като председател на организационния комитет е кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Директор на състезанието е Ивелин Йончев, зам.-председател е Валентина Янкова.

Ралито ще се проведе на площада пред ж. п. гарата в Ловеч. За участие се допускат автомобили, разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя – клас I – до 1400 куб. см, клас II – от 1401 до 1600 куб. см, и клас III – над 1601 куб. см. Един състезателен клас може да бъде формиран, ако се състои най-малко от три автомобила. Отбор се сформира от най-малко два автомобила, като  при повече от два автомобила за отборното класиране се вземат двете най-добри времена.

До участие се допускат водачи, притежаващи свидетелство за правоуправление, категория „В“. Водачите трябва да имат и редовна застраховка „Гражданска отговорност“, допълнителна състезателна застраховка не се изисква. Не се изисква предсъстезателен преглед и състезателни лицензии. Автомобилът трябва да е преминал ГТП.

В състезанието се включва майсторско управление на автомобил, което се провежда по приложена схема към програмата. Стартира се от място с работещ двигател. При слалома пилоните се поставят на разстояние един от друг на 8 м.  При паркиране в гаражи автомобилът се спира така, че при преден гараж предните гуми да са преминали линията или стъпили на нея, а при заден гараж – задните гуми да са преминали линията или стъпили на нея.

Размерът на гаражите е ширина 2.6 м и дълбочина 5 м. Обръщане посоката на движение в квадрат в размер 10/10 м. Състезателките изпълняват два манша, като за класирането се взема по-доброто време. Самото класиране се извършва по класове и отборно. Победителите ще получат купи, парични награди и плакети.

Крайният срок за записване на участниците в офиса на СБА е 22 март 18 часа.

В деня на ралито от 9.30 ч. до 9.45 ч. ще се проведе административната проверка и теглене на жребий за номера.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч