Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Отбелязаха 80-годишния юбилей на писателя Петър Кънчев в Горно Павликене

ÐÑбелÑзаÑа 80-годиÑÐ½Ð¸Ñ Ñбилей на пиÑаÑÐµÐ»Ñ ÐеÑÑÑ ÐÑнÑев в ÐоÑно Ðавликене

В пенсионерския клуб на с. Горно Павликене, община Ловеч, отбелязаха 80-годишния юбилей на писателя Петър Кънчев Петков. Председателят на читалището Веска Маринова в приветствието си подчерта, че човек е богат не с това, което има, а с това, което е дал. Всички негови приятели се събраха да отпразнуват този ден, като му пожелаха плодотворно творчество още дълги години, много здраве и да обича и се грижи за всички, както до сега.

Петър Кънчев е автор на книгата "Горно Павликене през вековете" -  много четена и предизвикала интерес и спомени. Тази книга е написана, като са събирани факти и снимков материал с години наред. Подтик за написването е голямата му любов към родното село. Петър Кънчев е автор и на други книги. Читалището ги е получило като дарения, за което благодарят. Общо 11 книги е посветил на родното място, на хората, с които е контактувал, на приятелите.

Петър Кънчев има 55 години брак с Цветанка Кънчева, те са едно прекрасно семейство с дъщеря, зет и внук. За съжаление, младите в момента те са извън пределите на страната. При всяка възможност те си идват, за да стоплят сърцето на дядо Петър.

Петър Кънчев има висше техническо образование, утвърдил се е с годините като авторитетен инженер. Като пенсионер се изявява и в литературата.  Желаем му спокойно и щастливо дълголетие!

Ваня Пенова, секретар на читалището

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч