Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Отбелязването на 45-годишнината от полета на първия български космонавт в Ловеч влиза в априлския брой на списание ЛИК на БТА

ÐÑбелÑзванеÑо на 45-годиÑнинаÑа Ð¾Ñ Ð¿Ð¾Ð»ÐµÑа на пÑÑÐ²Ð¸Ñ Ð±ÑлгаÑÑки коÑÐ¼Ð¾Ð½Ð°Ð²Ñ Ð² ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð²Ð»Ð¸Ð·Ð° в апÑилÑÐºÐ¸Ñ Ð±Ñой на ÑпиÑание ÐÐРна ÐТÐ

В априлския брой на списание ЛИК, издание на Българската телеграфна агенция, ще бъдат включени проведените в Ловеч събития по отбелязването на 45-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов. Това обяви днес на среща с кмета Страцимир Петков генералният директор на БТА Кирил Вълчев. Двамата подписаха договор за партньорство във връзка с честванията за годишнината.

Темата на броя, който ще бъде официално представен в София на 22 април с едновременното онлайн участие в 36-те пресклуба на Агенцията на хора, свързани с космическата наука, е „Българската следа в Космоса“. Публикувани са акценти от архива на БТА, разказващи за полетите на двамата български космонавти и за приноса на българската наука към космическите изследвания, богато илюстрирани със съхранени снимки.

Кирил Вълчев разказа още пред кмета за работата на Агенцията, за информационната й мрежа, за новия подход, ориентиран към отразяване на случващото се и в малките населени места. Той връчи на Петков почетния медал „125 години Българска телеграфна агенция“ за доброто сътрудничество между двете институции. Кметът благодари, че чрез пресклуба в Ловеч на широката аудитория се предоставя актуална информация за събитията в общината, базирана на принципите на обективната журналистика. И от своя страна връчи на Вълчев плакета „45 години от полета на Георги Иванов, първият български космонавт“.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч