Общинска администрация Ловеч / Република България
- + A

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Отборът на Център за социална рехабилитация и интеграция - Ловеч, взе бронзовата купа в турнир по БОЧА в Благоевград

Първият по рода си турнир по боча за лица с физически и ментални увреждания се проведе на 17 ноември 2019г. в гр. Благоевград. Играта на боча, която е известна по света и във френския си вариант, наречен петанк, е да се хвърли или изтъркаля топчето близо до кошонета (дървено трупче). Участие в турнира взе и отборът на „Център за социална рехабилитация и интеграция“ към сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч.

В оспорвана битка, която се проведе на два етапа с по шест квалификационни игри, отбор „Люляков град“ към ЦСРИ- гр. Ловеч, успя да вземе трето място сред останалите шест отбора. Участниците в състезанието бяха приветствани от Христина Шопова - зам.- кмет по култура и хуманитарни дейности, която даде началото на турнира, като хвърли първата джак топка.

В турнира взеха участие шест отбора - отбор „Ильо войвода“ - Кюстендил – потребители от Дома за лица с физически увреждания, отбор „Люляков град“ - Ловеч – потребители от Центъра за социална рехабилитация и интеграция, отбор „Слънчев дом“ - Благоевград – потребители от Защитеното жилище „Слънчев дом“, отбор „Струма“ - Благоевград – потребители от Защитеното  жилище „Струма“, отбор „Искра - Зорница“ - Благоевград – потребители от Дневния център за деца с увреждания „Зорница“, Дневният център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“, Защитеното жилище „Искра“, отбор „Струмско“ – потребители от Защитено жилище „Струма“.

След изключително оспорвани игри се получиха следните резултати:

На 1-во място се класира отбор „Струма“ - Благоевград, които получиха купа, грамота и златни медали.

2-ро място – сребърни медали и купа за отбор „Слънчев дом“ – Благоевград.

3-то  място – бронзови медали и купа за отбор „Люляков град“ – Ловеч.

4-то място – отбор „Струмско“ – Благоевград.

5-то място – отбор „ Искра-Зорница“ – Благоевград.

6-то място – отбор „Ильо войвода“ – Кюстендил.

Идеята е в бъдеще турнирът да се провежда ежегодно с участието на отбори на потребители на социални услуги от България и чужбина.