Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Откриха ремонтирания спортен салон на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Гозница“ в Ловеч

ÐÑкÑиÑа ÑемонÑиÑÐ°Ð½Ð¸Ñ ÑпоÑÑен Ñалон  на ÐУ âСв. Ñв. ÐиÑил и ÐеÑодийâ в кв. âÐозниÑаâ в ÐовеÑ

Официално на 12 декември бе открит ремонтиран спортен салон  в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Гозница“ в Ловеч. Лентата прерязаха  Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, и Валя Тодорова, директор на училището.

Сред гостите бяха Ловчанският митрополит Гавриил, Еленко Начев – началник РУО Ловеч, Венцислав Христов,  зам.-кмет на Община Ловеч, представители на изпълнителите, гости и приятели на училището.

Още на входа на училището гостите бяха посрещнати с хляб и сол. Церемонията започна с песента  „Продавач на надежда“, изпълнена от първокласника Галин Бориславов.

В своето приветствие кметът Корнелия Маринова каза:

„Искам специално да благодаря на министър Красимир Вълчев, че още като секретар на министерството чу нашата обща молба – на децата, на колектива, моята молба. Отпуснатите 283 000 лева са от националния бюджет, по наредбата за стимулиране на децата-шампиони. Така една мечта стана реалност. А иначе кв. „Гозница“ е кварталът на надеждите. Толкова много неща са обещавани да се направят тук, но ето че едно по едно те се сбъдват. Днес е салонът, утре ще е реновираната детска градина, после и социалното жилище. Затова Ви желая много успехи в нашия красив Ловеч!“

„Поздравления за работата на всички учители, впечатлен съм от постигнатото тук, както и от красивата картина, която ми подарихте. Министерството има голяма материална база и не винаги успяваме навсякъде да помогнем, да съдействаме. Но кметът на Ловеч беше много убедителен и настойчив в желанието да се инвестира в това училище. Ето, дойде моментът да помогнем. Благодаря за поканата да бъда поканен за откриването на залата“, каза министър Красимир Вълчев.

Ловчанският митрополит Гавриил в съсложение с отец Кънчо Кабадийски отслужи водосвет и поръси със светена вода новия салон.

Училището в Гозница датира от  1890  год. Поколения български учители за поддържали традициите и са преподавали знания на децата. От 2008 / 2009 учебна година училището е средищно. В него  се пренасочват ученици, подлежащи на задължително обучение - деца от 10 села, в които няма действащо учебно заведение. Те  се транспортират с 4 училищни автобуса. От 2009 г. е изградено модерно общежитие към училището с капацитет 50 ученика. В момента се обучават над 170 ученика от първи до седми клас. Към училището функционира и подготвителна група за 5 и 6  годишни деца.   

Преди пет години спортната зала бе затворена от здравните власти поради непригодност. Сега възпитаниците могат да се радват на нов салон, припомни директорката Валя Тодорова.

След откриването министър Красимир Вълчев, придружен от кмета Корнелия Маринова, посети обектите от сферата на образованието, по които се работи по проекти.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч