Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Открито беше изцяло обновеното детско отделение в ловешката болница

ÐÑкÑиÑо беÑе изÑÑло обновеноÑо деÑÑко оÑделение в ловеÑкаÑа болниÑа

Днес беше официално открито изцяло обновеното детско отделение в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“. С функционалната трансформация е изцяло подобрена средата за децата пациенти, родителите им и медицинския персонал.

Напълно обновени са 14 болнични стаи, изградени са и четири санитарни възела. Помещенията са изцяло реконструирани –доставено е ново медицинско обзавеждане и оборудване, стените са изрисувани с красиви и вдъхновяващи рисунки, подът е покрит с антибактериална настилка. Обособени са отделни сектори за деца в кърмаческа възраст, малки деца и юноши. Родителите, които придружават децата, ще имат на разположение кухненски боксове с уреди.

В отделението вече има нова чакалня. Подновени са лекарските кабинети и манипулационните. По нов и модерен начин изглеждат главният вход, фоайето и приемният кабинет. Обособена е свободна зона за игра, където малките пациенти да се чувстват като в естествената домашна среда.

Ремонтът е извършен по проект „Светулка“ на фондация „За доброто“ с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и на дарители – частни и корпоративни. За изцяло обновеното отделение, съобразено със съвременните стандарти, им благодари изпълнителният директор на болницата Виктор Таслаков. Той благодари още и на д-р Алдин Начков, зам.-кмет на Община Ловеч, който като директор на лечебното заведение през 2023 г. е поставил началото.

„Ръководството на Община Ловеч приветства всяка инициатива и инвестиция, която е за доброто на децата на Ловеч, на нашата болница и нашия град. Благодаря!“, заяви зам.-кметът Цветелин Винчев. Той изрази удовлетвореността си от промяната в отделението, постигната „благодарение на много усилия, надежда и труд“. Зам.-кметът добави и че Общината също винаги ще помага според своите възможности. 

В началото на януари Община Ловеч предостави на детското отделение 8400 лв, събрани в коледната благотворителна кампания „Направено от деца за деца“.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч