Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Първа копка на център за високи постижения бе направена в националната гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч

ÐÑÑва копка на ÑенÑÑÑ Ð·Ð° виÑоки поÑÑÐ¸Ð¶ÐµÐ½Ð¸Ñ Ð±Ðµ напÑавена в наÑионалнаÑа Ð³Ð¸Ð¼Ð½Ð°Ð·Ð¸Ñ Ð¿Ð¾ веÑеÑинаÑна медиÑина в ÐовеÑ

„Няма как да не бъда щастлив, когато в нашия град се инвестира в образование. Вярвам, че след две години след едно качествено строителство ще прережем лентата с гордо вдигнати глави.“ Това каза днес на церемонията по първа копка на изграждането на център за високи постижения в Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“ кметът Страцимир Петков.

Община Ловеч е партньор по проекта на училището „Изграждане на Център за високи постижения в професионалното образование и обучение в НПГВМ „Проф. д-р Димитър Димов“ - Ловеч“, финансиран по националния план за възстановяване и устойчивост. Предвижда се изграждане на ветеринарномедицинска клиника, лаборатория по храните, зала за обучения и събития, библиотека, спортна площадка, благоустрояване на двора за извънкласна и спортна дейност, фотоволтаична система, високотехнологично оборудване и модерно обзавеждане на цялото училище.

Проектът е на стойност 3,4 млн. лв, срокът за изпълнение на инвестицията е до края на май 2026 г.

На церемонията днес присъстваха областният управител Дора Стоянова, зам.-кметът на Община Ловеч д-р Алдин Начков, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Иваничка Буровска, директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Ангел Ангелов, бивш възпитаник на ветеринарната гимназия, проектантът арх. Емилия Христов, управителят на фирмата строител Димитър Митов, на строителния надзор Радостина Христова, също бивш възпитаник, ученици и учители.

Директорът Габриела Георгиева определи проекта като изключителен и благодари специално на Община Ловеч за ползотворното партньорство.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч