Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Първият празник на Покрития мост завърши с 3D mapping прожекция

ÐÑÑвиÑÑ Ð¿Ñазник на ÐокÑиÑÐ¸Ñ Ð¼Ð¾ÑÑ Ð·Ð°Ð²ÑÑÑи Ñ 3D mapping пÑожекÑиÑ

        По повод първия Празник на Покрития мост в Ловеч, на 24 септември 2016 г. върху него бе излъчена 3D mapping прожекцията „Мостът на Ловеч говори“. Високотехнологичното триизмерно шоу буквално „съживи“ Покрития мост в Ловеч. 3D анимацията, обединяваща сюжети с визия и музика, бе финалната атракция на празника.

        Виртуалният спектакъл „Мостът на Ловеч говори“ бе представен за първи път пред ловчалии и гости на града през месец май 2013 г. по повод Празника на Ловеч, като след това технологията бе подарена на Община Ловеч. Шоуто е част от проекта „Балканските мостове говорят” – елемент от регионалната инициатива на ЮНЕСКО за Югоизточна Европа, лансирана от Ирина Бокова – „Културата – мост за развитие“. Той представя културата на 11 града от Балканите, известни със своите мостове. Целта е чрез изкуството да се постави началото на нов мост между хората от полуострова.

        „Балканските мостове говорят“ бе замислен като тригодишен проект с идеята, че там, където политиката не успява, може да помогне изкуството.

        Бератският мост (Албания), Покритият мост в Ловеч, Старият мост в Мостар и мостът във Вишеград на Дрина (Босна и Херцоговина), „Стагира” край Солун (Гърция), мостът на река Митровица (Косово), мостът в Струга (Македония), мостът на Търгу Жиу – градът на Бранкузи ( Румъния), мостът на Нови Сад (Сърбия), Одринският мост на Марица (Турция), „Масленица” (Хърватска) и мостът на река Черноевица (Черна гора) – това са мостовете, които „оживяха“ през трите години на проекта.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч