Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

ПЕГ „Екзарх Йосиф I" в Ловеч с нов проект по програма „Еразъм+“

ÐÐÐ âÐкзаÑÑ ÐоÑÐ¸Ñ I" в ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ñ Ð½Ð¾Ð² пÑÐ¾ÐµÐºÑ Ð¿Ð¾ пÑогÑама âÐÑазÑм+â

ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч  от 5 до 7 ноември беше домакин на първия краткосрочен обмен на ученици и учители от Австрия, Гърция, Италия, Португалия и Румъния. Гостите от страните партньори са участници в дейности на програма „Eразъм+“, ключова дейност 229, „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” по проект „Предприемачеството е важно".

Ловешката гимназия е координиращата организация, а партньорите са средни училища от Австрия, Гърция, Италия, Румъния и Португалия. Срокът за изпълнение на проекта е двугодишен.

Проектът се фокусират върху повишаване на капацитета на участващите и способността им за работа в международна среда чрез споделяне на идеи, методи и добри практики. Провежданите транснационални младежки инициативи промотират предприемаческите нагласи и умения, като се насърчава  активното гражданство и предприемачество, включително социалното предприемачество.

Програмата на този обмен беше изключително интензивна и разнообразна. Тя включи посещение на Община Ловеч, забележителности на град Ловеч и областта.

Обменът завърши с тържествено връчване на сертификатите на участниците в проекта.

Първият краткосрочен обмен по проект “Предприемачеството е важно’’ създаде незабравими спомени и нови, искрени приятелства.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител