Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Пищен и завладяващ коледен концерт изнесе Общинският духов оркестър на Ловеч

ÐиÑен и завладÑÐ²Ð°Ñ ÐºÐ¾Ð»ÐµÐ´ÐµÐ½ конÑеÑÑ Ð¸Ð·Ð½ÐµÑе ÐбÑинÑкиÑÑ Ð´ÑÑов оÑкеÑÑÑÑ Ð½Ð° ÐовеÑ

Пищен и завладяващ коледен концерт изнесе Общинският духов оркестър на Ловеч в препълнения салон на Драматичния театър вечерта на 21 декември. В изявата взе участието и брас бендът „Еликсир“ и мажоретни състави.  

Официални гости на концерта бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, заместник-кметът Венцислав Христов и Станислав Почекански, председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

В близо двучасовата програма бяха включени  над 20 изпълнения, сред които песни от мюзикъла „Ла ла ленд“, коледни танци, изпълнения на вокална група „Пееща дъга“, на солистите Илина Рогашка, Дочо Дренски и Силвия Маринова.

По време на концерта Станислав Почекански връчи и няколко  отличия. По повод половин вековния юбилей на Общинския духов оркестър бе връчено най-високото отличие на съюза  - Кристално огърлие. Отличието получи концертмайсторът Христо Бъжев.

На диригента Тотко Рогашки бе връчена „Златна лира“  заради високите постижения и по повод 30- годишния юбилей на Младежкия духов оркестър в Ловеч. Маестро Рогашки благодари с топли думи на Станислав Почекански, на ръководството на общината, на родителите на участниците в концерта. „Сбъдна се една моя мечта – да събера двата оркестъра заедно“, сподели развълнуваният диригент.

Солистът-тромпетист Георги Агатов също бе отличен със „Златна лира“ за високите си постижения в музиката. Изявата бе заснета от екип на ТВ „Европа“, като репортажът ще бъде излъчен на 30 и 31 декември.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч