Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Пленерът „Синя зона“ 2018 ще е в Стара градска баня „Дели Хамам“ на Ловеч

ÐленеÑÑÑ âÐ¡Ð¸Ð½Ñ Ð·Ð¾Ð½Ð°â 2018  Ñе е в СÑаÑа гÑадÑка Ð±Ð°Ð½Ñ âÐели Хамамâ на ÐовеÑ

От 30.06. до 05.07. за 14-и пореден път  Ловеч е домакин на единствения по рода си в страната национален пленер по живопис за художници с физически увреждания „Синя зона“. Събитието се организира от сдружение „Синя зона” в партньорство с Ловчанско читалище „Наука-1870 г.” и с финансовата подкрепа на Община Ловеч.  През 2018 г. за първи път пленерът ще се проведе в Стара градска баня „Дели Хамам“, която ще се превърне в темата, по която художниците ще създават стоите творби. В сдружение „Синя зона“ членуват художници с утвърдено име и творчески постижения.

Пленерът, организиран от сдружението, е насочен към всички ценители на красивото и изобразителното изкуство, дава възможност на гражданството да се запознае с хората в неравностойно положение, притежаващи огромен талант и това със сигурност е важен урок по толерантност и приемане на различните.

Тази година в пленера участие ще вземат художниците Никола Русев, Жоржета Тодорова, Цвета Апостолова, Петкан Наков, Паола Стоева, Васко Василев, Миню Бонев, Ангел Гаджев, Надежда Белева и Тихомир Витков – всички  от различни градове на България – Велико Търново, София, Ловеч, Габрово, Търговище и село Терзийско.

По традиция всеки от художниците оставя по една творба на Община Ловеч, като дарение.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч